Podcasts

Podcast #1

Laaggradige ontstekingen, niet zo onschuldig als het klinkt

Tijdens Podcast #1 nemen we u als luisteraar mee in een boeiend gesprek met Jolanda Verkleij en Cindy de Waard. Centraal staat het thema Chronische inflammatie, ook wel laaggradige ontsteking of low-grade inflammation genoemd. We kennen allemaal de acute ontsteking, die ineens ontstaat en meestal vanzelf verdwijnt. Maar we hebben ook te maken met lichte ontsteking, die aan de basis ligt van veel chronische aandoeningen. In deze podcast neemt Ivonne Pappot u samen met de gasten mee in een praktisch verhaal. Wat het is, wat de gevolgen kunnen zijn, met specifieke aandacht voor de darm en de huid, en vooral wat de mogelijke aanpak is met voeding en specifieke nutriënten.

Ook te beluisteren via iTunes en Spotify.

(Shownotes: Graag ontvang ik meer informatie over laaggradige onstekingen: info@nutramin.nl Partner: Nutramin Sprekers: Cindy de Waard, Jolanda Verkleij)

Podcast #2

Kinderen, van klacht naar innerlijke kracht en leiderschap over je eigen gezondheid

In podcast#2 gaat Ivonne Pappot in gesprek met kinderarts Judith Kocken. Kinderen; van klacht naar innerlijke kracht en leiderschap over je eigen gezondheid. Dat is waar deze podcast over gaat. Op dit moment heeft in Nederland één op de vier kinderen een chronische aandoening, wat betekent dat de huidige medische gezondheidszorg vaak geen oplossing heeft voor hun klachten. Interessant genoeg om eens dieper in te zoomen op klachten als buikpijn, stress en andere chronische klachten. Met aandacht voor het psychosomatische aspect en natuurlijk voeding.

Ook te beluisteren via iTunes en Spotify.

Podcast #3

Voeding voor het brein; over medicatie, voeding en suppletie

In deze podcast gaat Ivonne Pappot in gesprek met integraal werkend apotheker Han Siem en huis- en leefstijlarts Lieneke van de Griendt. We weten dat voeding van invloed is op onze mentale gezondheid. Voeding bepaalt mede hoe we ons voelen, hoe we denken en hoe we ons gedragen. Wij nemen de luisteraars mee in de relatie tussen voeding en psyche en leggen de link met darmgezondheid en we bespreken de rol van suppletie. We zullen ook ingaan op mogelijke interacties tussen voedingssupplementen en psychopharmaca. Je kunt immers niet alles onbeperkt tegelijkertijd slikken.

Podcast #4

Detox, stress en darmen

Jeroen de Haas en Eveline van der Wel