Gezonde darm – (een) gezond brein? Darmgezondheid verbeteren met humus- en fulvinezuur

Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het gebruik van humus- en fulvinezuur (humussubstanties) verschillende positieve gezondheidseffecten kan hebben, waaronder het verbeteren van de darmgezondheid. Een gezonde darm is ook zeer van belang voor een gezonde brein. Humus- en fulvinezuur zijn belangrijke componenten voor planten, dieren en mensen. Zo heeft humus een grote bindingscapaciteit, wat kan zorgen voor een neutraliserend effect op toxines (82%) geproduceerd door schimmels. Bovendien kan humus zware metalen, nitraat, fluoriden, pesticiden en organisch fosfaat absorberen in ons lichaam.

Hoewel de positieve eigenschappen van humus- en fulvinezuur wetenschappelijk zijn bewezen, zijn deze stoffen nog relatief onbekend. In deze workshop zal Harry de Wild daarom meer vertellen over de natuurlijke kracht van humus- en fulvinezuur en hoe deze stoffen kunnen bijdragen aan een goede darmgezondheid. De workshop zal ingaan op de kwaliteit, productie en werking van humus- en fulvinezuur, ondersteund door zowel wetenschappelijk onderzoek als praktijkervaringen.

Over de spreker

Harry de Wild is een bevlogen ondernemer die vanuit zijn passie voor de natuur de positieve effecten van humus- en fulvinezuur heeft ontdekt. Met zijn ruime praktijkervaring en kennis deelt hij graag informatie over deze stoffen en hoe ze de wereld voor mens, dier en plant een stukje mooier kunnen maken. De workshop is interactief en biedt een unieke kans om meer te leren over deze bijzondere stoffen en hun impact op onze gezondheid. Van harte welkom!