Dopamine, functionele kenmerken, fysiologie en pathofysiologie

Dirk Zoutewelle neemt je mee langs meer dan 20 jaar ervaring met de werking van dopamine en functiestoornissen van dopamine. Tijdens deze presentatie krijg je inzicht in de fysiologie en genetica van dopamine, een overzicht van voedingsbronnen, functionele kenmerken en deficiëntieverschijnselen van dopamine. 

Naast een dosis feitenkennis brengt Dirk begrip en inzicht mee die je direct kunt toepassen in jouw praktijk. Het gaat daarbij vooral om patroonherkenning. Hoe verloopt bijvoorbeeld het domino-effect van verlies van functionele kracht van dopamine naar endocriene gevolgen of zelfs een burn-out. Maar ook neurodegeneratie, neurotoxiciteit en de invloed van verstoringen van het microbioom komen voorbij.

Als laatste spreekt hij over praktische tools om een score te geven aan de functionaliteit van dopamine, waarmee de juiste farmacologische keuze kan worden gemaakt voor een optimaal therapeutisch effect.

Over de spreker

Dirk Zoutewelle heeft ruim twee decennia ervaring in het vertalen van gezondheidswetenschappelijke ontwikkelingen naar het optimaliseren van de biochemie van het menselijk lichaam, om zo beter te kunnen presteren en beter te herstellen.
Hij heeft gestudeerd aan de Health Science department van de Open University in Milton Keynes, UK. Eerder studeerde hij orthomoleculaire geneeskunde, natuurgeneeskunde, PNI en aanverwante studies. Zoutewelle is tevens oprichter en eigenaar van de CellCare Health Group.