Brainnutrients: voeding en suppletie voor het brein 

Er is redelijk wat onderzoek gedaan naar voeding en voedingstoffen die een positieve invloed hebben op leren, geheugen, cognitieve verstoringen/veroudering en stemmingswisselingen.
Jan zal ingaan op wat mogelijk is om dat wat het brein nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Hierbij komen vitaminen, mineralen, kruiden, vetzuren, bioactieve stoffen en aminozuren aan de orde. Afsluitend zal een overzichtstabel van mogelijkheden worden aangeboden in de presentatie.

Over de spreker

Jan Blaauw heeft de Academie voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal gevolgd en afgerond in 1990. Hij was van 1994 tot 2005 mede-coördinator en docent van de Integrale Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde van de SOE, waarbij hij de laatste jaren een derde van de lessen voor zijn rekening nam. Vanaf 2006 heeft hij Ortho Linea opgericht en is hoofddocent van de 4-jarige beroepsopleiding orthomoleculair therapeut (SNRO erkend). Daarnaast is hij eigenaar van Praktijk Blaauw, praktijk voor functionele geneeskunde, in Nijmegen.

Jan heeft inmiddels ruim 40 jaar praktijkervaring in de orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde en wordt gezien als een autoriteit op het gebied van de orthomoleculaire geneeskunde in samenhang met reguliere medische kennis. Hij schrijft artikelen in vakbladen, is betrokken bij het schrijven van boeken van anderen, schrijft voor consumentenbladen en is betrokken bij opleidingen, lezingen, seminars, symposia en congressen. Daarnaast is hij consultant voor verschillende bedrijven voor marktverkenning, wetgeving en het formuleren van producten.