Lekker

Een aantal jaren geleden aten we in een van de oudste wegrestaurants van Nederland langs de A2. Buiten de menukaart had men linzensoep, mijn favoriet, en dat bestelde ik. Toen de serveerster het aan tafel kwam brengen, trok ze een vies gezicht en zei: 'Vindt u dát nou lekker?' Ik wel, zij duidelijk niet. Smaken verschillen en wat de een lekker vindt, vindt de ander vies, soms zelfs walgelijk. In Malmö is een speciaal museum ingericht over misselijkmakend voedsel (disgusting food). Het toegangsbewijs is gedrukt op een kotszakje, zodat je meteen weet wat je te wachten staat. Enkele voorbeelden ('hoogtepunten' is niet van toepassing) zijn geroosterde cavia uit Peru, hàkarl (half-verrotte haai uit IJsland) en eveneens uit IJsland bier gearomatiseerd met gerookte walvistestikels. Bijzonder is dat durian-fruit ook in de collectie voorkomt. Het klopt dat de vrucht een walgelijke geur verspreidt, reden waarom het verboden is om het op je hotelkamer of als vliegtuigbagage te hebben. Vindt u dát nou lekker, ik wel.

Beste bezoeker, u heeft geen toegang.

Enkel (web)abonnees hebben toegang tot tijdschriftartikelen. Het webabonnement is nog in de maak.

U kunt zich wel alvast (gratis) registreren en tal van andere webartikelen raadplegen!