ATABC2014 | "Osteopathie bij baby’s"

Abstract

Zoals David Chamberlain (geboortepsycholoog) ooit zei, “Zwangerschap is Topsport!”, “casual is not the way to do it”. Dus moet de kwaliteit van de voorbereiding op de zwangerschap en de bevalling uniek zijn!

Gezonde voeding, voldoende beweging, geoptimaliseerd bewustzijn en structurele voorbereiding op bevalling en begeleiding tijdens de zwangerschap zijn in een optimale situatie van transdisciplinaire aard.

Huisarts, gynaecoloog, voedingsdeskundige, haptonoom, vroedvrouw, osteopaat, kinesitherapeut en vele anderen kunnen een belangrijke rol vervullen in deze transdisciplinaire aanpak.

De taak van de osteopaat ligt erin de emotionele, structurele en biochemische gevolgen van zwangerschap en bevalling, in samenspraak met deze andere disciplines, zo goed mogelijk te ontladen.

In deze lezing bespreken we een aantal gevolgen van zwangerschap en geboorte die vaak niet erkend worden en een enorme invloed hebben op de ontwikkeling van het kind op zowel structureel, biochemisch als emotioneel vlak!

Over de spreker

Jan Berx

Osteopaat DO
Applied Kinesiologist
Teacher Trainer Neurostructurele Integratie Therapie (NST)
Docent Kinderosteopathie en Osteopathie en Sport
Docent ESB en kinderen

Afgestudeerd als kinesitherapeut in 1985 , na een gemotiveerde start als interim in verschillende kinesitherapiepraktijken dreef het gebrek aan blijvende resultaten me naar een zoektocht in therapieën: lymfedrainage, manuele therapie, orthopedische geneeskunde, acupunctuur, tuina, bodyshift, applied kinesiology , osteopathie, craniosacraal therapie, bachbloesemtherapie, NST, ESB en vele andere opleidingen werden gevolgd en in de praktijk geïntegreerd.

Doel is de patiënt te optimaliseren met een complementaire behandeling geplaatst in een uitgebreid netwerk van zowel klassieke als alternatieve benaderingen.

www.osteoberx.be