VGBC2016 Workshop | "Magnesium en saffraan hand in hand bij depressie"

Steven Peeters

Meer dan één miljoen mensen in Nederland slikt antidepressiva, terwijl deze pillen al jaren ter discussie staan. Eén van de belangrijkste redenen van het stijgend aantal gebruikers is de vicieuze cirkel waarin veel mensen zich bevinden. Deze leidt naast depressie ook vaak tot burn-out. In deze workshop geeft gezondheids- en holistisch psychotherapeut Steven Peeters u een aantal praktische tips om deze vicieuze cirkels te doorbreken en/of te voorkomen.

Belangrijke onderliggende oorzaken van depressie zijn dehydratatie, een magnesiumtekort, slechte darmflora, enzovoort. Aanpassen van leefstijl, voeding én de nodige aandacht voor een goede hydratatie kunnen sterk bijdragen aan een verbetering van het gemoed en de stemming, eventueel aangevuld met suppletie op basis van magnesium en saffraan. 

Steven Peeters deed opleidingen in de klinische biochemie, natuurgeneeskunde, oligo- en darmtherapie, regeneratietherapie, Reiki Master, homeopathie, fytotherapie, aromatherapie, script-as-methode, EFT en vele bijscholingen in orthomoleculaire geneeskunde.

Sinds 1998 heeft hij een natuurgeneeskundige praktijk in België, Nederland en sinds 2012 op Tenerife. Hij is oprichter van Viola vzw, centrum voor natuurlijke gezondheids- en levensbegeleiding en 12 jaar docent biofarmacologie en biofarmacotherapie geweest aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg te Antwerpen, Leuven, Gent en Maastricht. Daarnaast is hij docent NRT sinds 2008.