Vis en zeevruchten

De zeeën en oceanen hebben ons veel te bieden. Naast de bekende vis en schaal- en schelpdieren is zich ook een markt voor algen en zeewier aan het ontwikkelen als interessante voedingsbron. Maar in Nederland is men over het algemeen terughoudend in het gebruik van de producten uit de zee. Uit de laatste Voedselconsumptiepeiling blijkt dat slechts 30% van de Nederlandse volwassenen aangeeft één keer per week vis te eten, waarvan gemiddeld 38% vette vis. En dat terwijl één keer per week toch al een bescheiden advies is. Het gaat vooral om vette vis, zoals makreel, haring, zalm, bokking en sardines. En voor zwangeren en mensen met hart- en vaatziekten geldt een advies van één tot twee keer per week. De gemiddelde Nederlander eet slechts 15 gram vis, schaal- en schelpdieren per dag, en dat is dus bar weinig.

Beste bezoeker, u heeft geen toegang.

Enkel (web)abonnees hebben toegang tot tijdschriftartikelen. Het webabonnement is nog in de maak.

U kunt zich wel alvast (gratis) registreren en tal van andere webartikelen raadplegen!