Studiemiddag Hormonen
Cursus

De bijnieren behoren tot de groep van 7 hormoonklieren, ook wel endocriene klieren genoemd omdat ze hormonen afgeven aan de bloedbaan. Ieder mens heeft 2 bijnieren een linker en een rechter die als het ware boven op de nieren liggen. Ze bestaan uit twee gedeelten die zowel anatomisch als fysiologisch te onderscheiden zijn, respectievelijk  bijnierschors en bijniermerg.

De bijnieren produceren diverse hormonen die nodig zijn om essentiële functies in het lichaam goed te laten verlopen. Onze weerbaarheid tegen stress wordt voor een belangrijk deel bepaald door onze bijnieren, die op hun beurt weer worden aangestuurd door de hypothalamus en de hypofyse.

Tijdens deze studiemiddag zal Casper Beukema u meer vertellen over de functies en werking van de bijnieren, maar ook welke verstoringen en disbalansen kunnen plaats vinden. En waarom. Natuurlijk zal hij ook ingaan op interventiemogelijkheden om de functie van de bijnieren weer te optimaliseren.

Kennisniveau

  • voor deze training is algemene kennis als zorgprofessional vereist
  • deze training is op HBO-denkniveau

Na deze training:

  • weet u welke functies de bijnieren hebben en welke rolverdeling er is met andere hormoonklieren
  • weet u hoe de HPA-as werkt
  • kent u de verschillende hormonen die de bijnier produceert, o.a. cortisol
  • kent u de rol van DHEA en DHEA regulerende interventies
  • weet u de belangrijkste enzymen en welke effecten enzymtekorten veroorzaken
  • weet u hoe de bijnieren in de huidige tijd belast worden en welke interventies er mogelijk zijn met kruiden en/of andere micronutriënten

Terugkijken en deelnamecertificaat
Deze training is online terug te kijken via een terugkijklink. De terugkijklink mailen we in de dagen na de training en is tot 30 dagen na de training beschikbaar. Door het beantwoorden van de controlevragen, die gedurende de training worden gesteld door de docent, en deze terug te koppelen aan info@viteducatief.nl ontvangt u een deelnamecertificaat. U ontvangt het deelnamecertificaat nadat de terugkijklink gesloten is, dus na 30 dagen.

Accreditatie bij NWP (2 pnt. vakoverstijgend) en MBOG ( 2 pnt. medisch/ 2 pnt. orthomoleculair).
Accreditatie in aanvraag KTNO.