Orthica Health Science Congres 2021

Congres
donderdag 16 september 2021, 9u30 tot 15u30

Het online Orthica Health Science Congres op donderdag 16 september gaat over de relatie tussen leefstijl, darmen, emoties en het brein en is voor therapeuten, diëtisten, artsen en andere gezondheidsprofessionals die hun kennis over dit onderwerp actueel willen houden. Het thema ‘voeding in relatie tot psyche’ wordt door inspirerende sprekers vanuit verschillende invalshoeken belicht.

Voeding in relatie tot een gezonde geest

Voedsel heeft een grote invloed op mentale gezondheid. Voeding bepaalt mede hoe we ons voelen, hoe we denken én hoe we ons gedragen! Andersom zijn de psyche en het brein ook factoren die een grote invloed hebben op het eetpatroon. Uit onderzoek is gebleken dat ongezond eten kan leiden tot ontstekingen in het brein (neuro-inflammatie). Dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van concentratieproblemen, angst, depressie en gedragsstoornissen zoals ADHD en autisme.

Maar welk mechanisme zit hierachter? Welke rol speelt de darm-brein-as?

Wat is er bekend over de relatie tussen voeding, specifieke voedingsstoffen en psychische aandoeningen en wat kunnen we leren van ervaringen uit de dagelijkse praktijk? Hoe interacteren voedingssupplementen met medicatie bij psychische aandoeningen? Welke mogelijkheden zijn er om cliënten met psychische aandoeningen te ondersteunen bij verandering van eetgedrag?
Volg het online congres en krijg antwoord op deze vragen.