Orthica

Het merk orthica

Vandaag fit zijn, in de toekomst fit blijven

Bewust leven en maximaal genieten; daarbij hoort een gezonde levensstijl, uitgebalanceerde voeding en de keuze voor de beste wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen in optimale doseringen. Orthica helpt met voedingssupplementen, kennis en educatie al meer dan 30 jaar mensen van alle leeftijden om vandaag fit te zijn en in de toekomst te blijven.

Voedingssupplementen als aanvulling op gezonde levensstijl

In onze drukke maatschappij hebben maar weinig mensen een optimaal uitgebalanceerd voedings- en leefpatroon. Daarnaast brengen levensfases zoals  groei, zwangerschap en de overgangsjaren een verhoogde behoefte aan specifieke voedingsstoffen met zich mee. Situaties als stress kunnen het natuurlijke evenwicht uit balans brengen. In deze gevallen kan ondersteuning van de gezondheid met voedingssupplementen van Orthica nodig zijn om optimaal te kunnen blijven genieten. Het  is verstandig om te kiezen voor een goede aanvulling, want die is niet voor iedereen gelijk. Daarom hebben wij onder andere speciale voedingssupplementen voor kinderen, senioren, mannen en vrouwen.

Supplementen voor elke fase in het leven

Orthica beoogt al meer dan 30 jaar bij te dragen aan de kwaliteit van leven in elke fase en elke situatie. Hiervoor delen we kennis met artsen, therapeuten en diëtisten, doen we onderzoek en ontwikkelen we producten die van hoogwaardige kwaliteit zijn en zijn afgestemd op de variëteit van situaties in het dagelijkse leven. Het zijn producten die naast gezonde voeding, voldoende ontspanning en beweging een bijdrage leveren aan een gezond leven. Orthica ontwikkelt op deze manier uiteenlopende voedingssupplementen voor iedereen die, in wat voor fase van het leven en gezondheidssituatie dan ook, iets extra’s kan gebruiken

Orthica kwaliteit

Hoogwaardige kwaliteit voedingssupplementen

De voedingssupplementen van Orthica worden naar de laatste wetenschappelijke inzichten ontwikkeld en voldoen aan strenge kwaliteits- en zuiverheidseisen. De supplementen bevatten gerichte combinaties van actieve ingrediënten in krachtige doseringen met heldere gebruiksadviezen. Al onze producten zijn vrij van synthetische conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Doordat we gebruikmaken van natuurlijke hulpstoffen en vaak vruchten- en kruidenextracten in onze supplementen verwerken,  is de kleur van sommige tabletten aan variatie onderhevig.

Kwaliteit, veiligheid en onderbouwing

Een eigen team van specialisten houdt zich dagelijks bezig met productontwikkeling voor het merk Orthica. Kwaliteit, veiligheid en onderbouwing zijn de sleutelwoorden binnen ons bedrijf. Aan de ontwikkeling van de voedingssupplementen van Orthica  gaat een lang traject van onderzoek vooraf. We zijn dan ook trots dat we voor dit hele proces al sinds 2006 de HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points) Certificering hebben. Hieronder vertellen we je meer over HACCP, het  productieproces, de wetenschappelijke onderbouwing en het delen van informatie. Dit zijn belangrijke punten om elke keer weer die kwalitatief hoogwaardige supplementen te ontwikkelen.

Hans van Rooijen, Directeur Kwaliteit, Regulatory Affairs en R&D:
"Ik zie kwaliteitsbewaking niet als een verplichting, maar als een uitdaging. Het is echt een kans om ons met onze producten te onderscheiden."

HACCP-gecertificeerd

Orthica is HACCP-gecertificeerd voor het complete bedrijfsproces. Hiervoor hebben auditors de volgende onderdelen beoordeeld:

 • De onderbouwing van de productformules.
 • Het gehele proces vanaf inkoop tot met het uitleveren naar de klant.
 • De grondstofcertificaten.
 • De allergenen-/GMO- en contaminantenverklaringen.

Daarnaast worden tijdens een audit ook de in- en externe productie, het distributietraject en het klachtenproces gevolgd.

De HACCP-certificering  is de verantwoordelijkheid van het bedrijf zelf:  juist  voor voedingssupplementen is het uiterst belangrijk dat een bedrijf verantwoordelijkheid neemt om risico’s af te dekken die met grondstoffen en de samenstelling van producten te maken hebben. De consument moet er immers van op aan kunnen dat het supplement daadwerkelijk alle stoffen bevat die geclaimd worden op het etiket en zo op de actieve stoffen kan vertrouwen. 

Het productieproces

Tijdens het gehele productieproces wordt er voortdurend gecontroleerd op hygiëne, zorgvuldigheid  en documentatie. Elke fase wordt omgeschreven en vastgelegd, zodat elk voedingssupplement altijd op dezelfde manier wordt geproduceerd.

We onderscheiden de volgende fases in het productieproces:

 • Leveranciersselectie: wij willen met de beste ingrediënten werken én met de beste, gespecialiseerde producenten/productiebedrijven.
 • Track and Trace: Orthica hanteert het Track and Trace systeem dat in 2005 ook door de Europese wetgeving verplicht is gesteld. Door dit systeem kunnen wij van elke stof en elk product aan de hand van een zogenaamde batchcode continue volgen wat ermee gebeurt.
 • Verpakken: de verpakkingen van Orthica worden afgevuld in een zogenaamde cleanroom. Dit is een en geconditioneerde ruimte waarbij de lucht door filters wordt geleid, zodat alle stofjes en viezigheid eruit wordt gehaald. Bovendien worden de  temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte constant gehouden.
 • Controles: ondanks alle strenge procedures wordt er na het productieproces nog eens extra gecontroleerd of alles echt in orde is.

Wetenschappelijke onderbouwing

Bij Orthica leren we elke dag weer bij over het effect van bepaalde stoffen in de voeding op de   gezondheid. Onze medewerkers volgen de laatste klinische studies en andere wetenschappelijke  publicaties en beschikken over een uitgebreide bibliotheek op het gebied van voeding en gezondheid. Al deze informatie kan voor Orthica aanleiding zijn tot het ontwikkelen van een nieuwe formule.

Daarbij spelen de volgende punten een belangrijke rol:

 • Grondstofkeuze: om de kwaliteit van onze voedingssupplementen te waarborgen, zijn goede grondstoffen van groot  belang. Daarbij speelt veiligheid een belangrijke rol, want een ingrediënt mag nooit schade aanrichten aan de gezondheid.
 • Effectieve werking: ingrediënten die beloven bepaalde aspecten van de gezondheid te bevorderen, zoals botopbouw of weerstand, moeten voldoende wetenschappelijke onderbouwing hebben om die belofte ook waar te kunnen maken. Daarbij past Orthica deze stoffen ook in de werkzame hoeveelheid toe.

Informatie delen

Orthica stelt zichzelf ten doel door middel van kennis, producten en diensten mensen te informeren om hun gezondheid te behouden en/of te verbeteren. Informatie over de rol die voedingssupplementen hierin spelen, vinden wij daarom net zo belangrijk als de kwaliteit van onze producten zelf. Wij beschouwen het als onze taak om ontwikkelingen op een heldere manier te communiceren naar beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Onze voorlichting speelt zich af op meerdere niveaus: van wetenschappelijke symposia tot producttrainingen, van brochures tot persoonlijke voorlichting door onze adviseurs.

De kracht van Orthica

Optimale dosering voor iedereen

Al 30 jaar lang maakt Orthica kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen. Onze kracht is dat onze producten optimaal zijn gedoseerd voor iedereen in elke fase van het leven. Op basis van de laatste wetenschappelijke onderzoeken wordt bepaald welke producten voor welke doelgroep, welke nutriënten moet bevatten. Het streven naar optimale hoeveelheden houdt in dat sommige producten een hoge en andere een lage dosering van een nutriënt bevatten. Want meer is niet altijd beter.

Hoe wij ons onderscheiden

Naast de optimale dosering, hoge kwaliteit en supplementen voor iedereen in elke fase van het leven, onderscheidt Orthica zich op de volgende punten:

 • Al meer dan 30 jaar hét adviesmerk voor gezondheidsprofessionals van Nederlandse bodem.
 • Eigen unieke recepturen volgens recente wetenschappelijke inzichten.
 • Inhoudsstoffen gegarandeerd tot het einde van de houdbaarheidsperiode.
 • Strenge leveranciersselectie en doorlopende kwaliteitscontrole.
 • HACCP-gecertificeerd voor het gehele bedrijfsproces.
 • Zuivere ingrediënten: GMO-vrij, niet doorstraald.
 • Geen synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen
 • Gezondheidsprofessionals ondersteunen met kennis en educatie.

Advies op maat

Wil jij weten welk voedingssupplement op dit moment in jouw leven het beste bij jou past? Vraag advies van een Orthica-adviseur bij een van onze verkooppunten.