Masterclass: Keto-Detox
Cursus

We beschikken over een prachtig geavanceerd ontgiftingssysteem in ons lichaam. Het ontgiften, ofwel detoxen, doen we dan ook op dagelijkse basis. Soms is echter wat extra ondersteuning nodig door middel van een vastenkuur. Er zijn tal van mogelijkheden om deze detoxkuur uit te voeren, afhankelijk van het doel.

Keto-detox richt zich met name op het verminderen van vetweefsel. Dit gebeurt tijdens een korte kuur waarin door middel van laagcalorische en laag koolhydraat bevattende voeding de ketose wordt onderhouden. Belangrijk hierbij is het gericht ontgiften en afvoeren van de in het vetweefsel opgeslagen chemische load. Met name aan dit laatste ontbreekt het in de doorsnee op ketose gebaseerde ‘vastenkuren’.

Essentieel voor een succesvolle detox is goed te weten wat je doet en waarop je je aanpak baseert. Om een goede kuur samen te stellen dien je de chemische load in vetweefsel, de verrassende functies van de mitochondria, insulineresistentie en de essentie van ketose te begrijpen. Vervolgens worden de praktische stappen in keto-detox besproken, plus de noodzaak van specifieke supplementen. In de praktijk komt dit neer op meten en wegen, analyseren, een voedingsplan adviseren, observeren en begeleiden.