Basiscursus werken met paddenstoelen ofwel basiscursus mycotherapie
Cursus

Na deze cursus heb je als deelnemer de kennis in huis om op de juiste wijze de juiste paddenstoelen in te zetten bij verschillende aandoeningen.

De opleiding wordt verzorgd door twee zeer ervaren en bevlogen docenten die ieder hun eigen sporen in het vak van complementaire geneeskunde hebben verdiend! Zij hebben beiden een passie voor het werken met vitale (voorheen medicinale) paddenstoelen en doceren daar met veel enthousiasme over. U gaat twee inspirerende dagen beleven die uw arsenaal aan behandelmogelijkheden substantieel gaat uitbreiden. Niet voor niets wordt mycotherapie dé gezondheidsmethode van de toekomst genoemd.

Programma Dag 1

- Algemene inleiding in de Mycotherapie
- Geschiedenis van de Mycotherapie
- De 15 belangrijkste paddenstoelen
- Toepassingsgebieden
- Plaats van verse en gedroogde paddenstoelen
- Verschillen tussen poeder en extracten

Programma Dag 2

- Mycotherapietoepassingen humaan en veterinair
- Combinaties van paddenstoelen en hun effect
- Casuistiek

De opleiding wordt gedeeltelijk in de Duitse taal gegeven door Doris Richtsteig, pharmareferentin en duitse expert in mycotherapie met meer dan 20 jaar ervaring met mycotherapie bij mens en dier.  Ook als je geen Duits verstaat of spreekt kun je gewoon meedoen want er vindt continue vertaling plaats door drs Geja Heinen, master in klinische Psycho Neuro Immunologie en master in Health, Education and Promotion.