![](https://www.voedingsgeneeskunde.nl/sites/default/files/styles/node_afbeelding/public/news_articles/vg20_4kort_vezelconsumptie_zwanger.jpg?itok=UbVdsUGJ)
In deze Australische studie, gepubliceerd in Nature Communications, vonden onderzoekers dat gereduceerde acetaatspiegels bij zwangeren een rol spelen bij de ontwikkeling van pre-eclampsie. Acetaat is een korteketenvetzuur dat in de darm wordt geproduceerd na het consumeren van voedingsvezels. Pre-eclampsie is van invloed op de ontwikkeling van het immuunsysteem van het ongeboren kind en er is enig bewijs voor een hogere kans op allergie en auto-immuunziekten in het latere leven. Hoe dit werkt was tot nu toe onbekend. De onderzoekers toonden in deze studie aan dat pre-eclampsie de ontwikkeling van de thymus bij het ongeboren kind afremde.
Beste bezoeker
Gelieve u aan te melden om dit artikel te lezen. Registreer u hier, snel en gratis!