augustus 2022

Vrouwen hebben meer co-enzym Q10 in hun bloed dan mannen na het nemen van een supplement met ubiquinon, wanneer het niveau gedurende 48 uren gemeten wordt. Dat vonden Canadese onderzoekers die drie supplementvormen van co-enzym Q10 testten: poeder, opgelost in rijstolie en opgelost in 'monoglyceride-omega-3'. Dat laatste is een innovatieve vorm waarvan de onderzoekers hadden verwacht dat die de opname van co-enzym Q10 zou verbeteren. Dat bleek niet het geval.

Trefwoorden

Extract van de zegepalm, beter bekend als saw palmetto of Serenoa repens, helpt plasproblemen ook bij vrouwen te verlichten. Dat is de conclusie van Japanse onderzoekers die het extract bij 75, gemiddeld 70 jaar oude vrouwen uittestten. Dankzij het extract daalde de plasfrequentie overdag en 's nachts. Vooral de symptomen van een hyperactieve blaas werden dus verminderd.

Je jong voelen en het hebben van een een 'jeugdige mentaliteit', zelfs op hoge leeftijd, verbetert de resultaten van medische revalidatie, zo blijkt uit een nieuwe studie in Gerontology.

Trefwoorden