VGBC2024 | De geschiedenis van fermentatie en de relatie met postbiotica

Onze voorouders erkenden de cruciale rol die gefermenteerd voedsel en micro-organismen spelen in  gezondheid, vooral de darmgezondheid. In deze workshop gaat orthomoleculair kPNI-therapeut Casper Beukema in op de geschiedenis van fermentatie en legt hij het verband met postbiotica. Het concept van postbiotica is relatief recent vergeleken met dat van pre- en probiotica. Onderzoek naar postbiotica staat nog in de kinderschoenen. Uit studies blijkt dat postbiotische supplementen in sommige situaties voordelen bieden ten opzichte van probiotica. Casper legt uit hoe dat zit.

Over de spreker

Casper Beukema is orthomoleculair kPNI-therapeut en heeft zijn eigen praktijk, Food4Medicine, in Middelburg. Naast zijn werk als therapeut doceert Casper freelance aan verschillende opleidingscentra en schrijft hij regelmatig artikelen voor diverse vaktijdschriften. Casper weet als geen ander complexe materie op een heldere manier over te brengen.