Terug naar optimale testosteronspiegels – APK voor je brein

Naast voedingsstoffen die je brein nodig heeft om de hersen- en zenuwcelstructuren te onderhouden en om neurotransmitters en celorganellen aan te maken, zijn hormonen, zoals testosteron, van essentieel belang voor het brein.

Het hormoon testosteron speelt een betekenisvolle rol, zowel bij mannen als vrouwen. Niet voor niets wordt testosteron tegenwoordig aangemerkt als een belangrijk anti-aging hormoon.

Bij de ouder wordende man en vrouw, en met name bij diegenen met een minder goede levensstijl, is het mogelijk dat het testosteronniveau laag is. Er is een direct verband tussen een laag testosteronniveau en mentale klachten zoals depressie en stemming. Andere factoren zoals de menopauze en stress amplificeren testosterontekorten.

De orthomoleculaire voedingsstoffen die nodig zijn voor een optimale testosteronaanmaak zijn dan een belangrijk aangrijpingspunt en vormen een effectieve aanpak voor het (weer) normaliseren en optimaliseren van verschillende breinfuncties als concentratie, stemming, mentale kracht en energie, libido en seks-drive en simpelweg zin hebben in het leven.

In deze workshop wordt kort ingegaan op de fysiologie van testosteron in het brein en de van testosteron breinafhankelijke processen. Daarna maakt u de kennis met een kuur met de belangrijkste orthomoleculaire stoffen om het testosteron te ondersteunen bij zowel mannen als vrouwen. Deze kuur bestaat onder andere uit de juiste doseringen van Mucuna Pruriens, magnesium, zink, Fenegriek, L-arginine en pantotheenzuur. Zij vormen samen de APK voor het brein.

Over de spreker

R&D directeur en oprichter van Fittergy Group Remco Verkaik heeft medische biologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, waarna hij een vervolgens werkte als onderzoeker bij het IOC dopinglaboratorium aan de Faculteit Farmacie binnen de Universiteit Utrecht. De afgelopen 15 jaar ontwikkelt Remco sport-, voedings- en lifestyleprogramma’s voor diverse ziektebeelden, overgewicht en (top)sporters vanuit de combinatie van wetenschappelijke literatuur en praktijkresultaten. Daarnaast is Remco hoofddocent binnen de Stichting Orthomoleculaire Voeding en Leefstijl (SOVL) en Fittergy academy.