Natuurlijke oplossingen om met stress om te gaan

Bij stress treedt in het lichaam een reeks biologische veranderingen op. De geproduceerde hormonen en neurotransmitters helpen ons om te gaan met kortstondige situaties die versterkte fysieke of cognitieve prestaties vereisen. Langdurige blootstelling aan stress kan echter de mentale en fysiologische toestand van een persoon uit evenwicht brengen, wat leidt tot andere ziekten zoals depressie, hartziekten en stofwisselingsstoornissen.

Onder de verschillende oplossingen die beschikbaar zijn om met stress om te gaan, bieden voedingssupplementen een veilige en natuurlijke optie wanneer voeding of specifieke nutriënten onvoldoende blijken te zijn. Adaptogenen zijn kruiden die het vermogen van een individu om met stress om te gaan, verbeteren. Deze kruiden normaliseren in tijden van verhoogde stress het fysiologische proces van het lichaam en helpen het lichaam zich aan te passen aan veranderingen. Chronische stress gaat gepaard met een toestand van oxidatieve stress. Bijgevolg zou het interessant kunnen zijn om antioxidanten toe te voegen als mogelijke strategie om stress en de daarmee samenhangende stoornissen te verbeteren. Tenslotte put chronische stress ook voorraden van bepaalde vitaminen en mineralen van het lichaam uit, wat op zijn beurt het voortduren van stress kan bevorderen. Het is daarom van primordiaal belang om in geval van stress voldoende vitaminen en mineralen in te nemen.

Over de spreker

Lore Martroye is apotheker en gebruikt de ervaring uit de officina dagelijks in haar huidige functie als junior product manager bij Trenker. De Farmaceutische Laboratoria Trenker produceren kwalitatief hoogstaande medicijnen, voedingssupplementen en medische hulpmiddelen voor het ganse gezin en in elk domein.