Hoe word ik flexibeler in mijn hoofd?

Eerste hulp bij vermoeidheid en concentratieproblemen

Als onze leefstijl in balans is, voelen we ons goed en hebben we genoeg energie. We slapen goed en we staan uitgerust op om aan de dag te beginnen. Ons hoofd is helder en we hebben een goede focus op het werk of bij andere activiteiten.

Tegenwoordig is de lichaamsbalans bij veel mensen verstoord. De ‘westerse leefstijl’ is vaak de oorzaak. Ons lichaam registreert chronisch stress-prikkels waardoor de stress-as continu aan staat. Dat zorgt voor chronische ontsteking en verminderde neuroplasticiteit. Daarbij komt dat veel mensen te zwaar zijn, slecht slapen, zich moe voelen en zich slecht kunnen concentreren. 

Edwin Bas, biochemisch analist, leefstijlcoach en opleider legt verbanden tussen het oerbrein, chronische stress, neurodegeneratieve ziekten en BDNF (brain-derived neurotrofic factor). Edwin bespreekt biochemische pathways voor de synthese van BDNF, maar bespreekt ook welke praktische voeding- en leefstijlinterventies je direct kunt toepassen voor vaak opmerkelijke resultaten. 

Over de spreker

Edwin Bas is biochemisch analist en oprichter van de Allfit Academy. Edwin Bas is een specialist op het gebied van zowel de reguliere als de complementaire kant van de gezondheidszorg. 20 jaar lang werkte hij binnen de farmaceutische zorg. In zijn rol als 'Health Lead' bij marktonderzoek bedrijf Ipsos (voorheen GfK) adviseerde Edwin zorgcliënten binnen onder andere de MedTech-, Zelfzorg-, Farma- en ziekenhuismarkt over operationele en strategische marktonderzoeksvraagstukken.

Tegenwoordig houdt Edwin zich bezig als opleider en coach binnen de leefstijlgeneeskunde.
Zijn know-how uit de farmaceutische industrie en kennis over de zorg en de werking van het menselijk lichaam vertaalt Edwin in een onderbouwde en analytische vitaliteitsopleiding. Deze geaccrediteerde opleiding onderwijst Edwin nu aan therapeuten met als doel dat zij de gezondheid en vitaliteit van hun cliënten kunnen bevorderen op het gebied van voeding, leefstijl en, indien nodig, supplementen.