VGBC2022 | Sprinten voor mijn leven, blijf innoveren en ontwikkelen

Dat het leven van een topsporter ook zijn tol kan eisen heeft Gregory Sedoc na zijn topsportcarrière aan den lijve ondervonden. Hij vond onder andere hulp in de natuurgeneeskunde en leerde zijn lichaam van binnenuit kennen. Een reis die hem inzichten gaf over zijn eigen leefstijl, psyche en de kracht van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Het thema ‘Op eigen kracht’ is Gregory Sedoc in ieder opzicht op het lijf geschreven. Nieuwsgierig naar zijn inspirerende verhaal? Kom naar de workshop “Sprinten voor mijn leven - blijf innoveren en ontwikkelen.”

Over de spreker

Gregory Sedoc is atleet, hordeloper, presentator, militair, analist en gezondheidscoach.

Katachtig als een jachtluipaard stoof Gregory Sedoc jarenlang over hordes. Wat hij op én naast de baan overwon, past qua ervaringen niet in één rugzak. De hoogste hordes vormden de uitsluiting van een jaar voor wedstrijden, de blessure op de daaropvolgende Spelen van Londen 2012 en de depressie die nadien het zwarte gat vulde. Gregory herpakte zich en vond zijn passie op de baan terug, waarna de cirkel rond was. Het jongetje dat, wanneer hij de bus naar huis miste, vanaf de basisschool aan het Olympiaplein naar huis rende, eindigde zijn imposante loopbaan op het EK 2016 op homeground, in het Olympisch Stadion.  

Naast de topsport heeft Gregory zich altijd beziggehouden met het opbouwen van een maatschappelijke carrière. Zo was hij lange tijd onderdeel van de Defensie Topsport Selectie en is hij sinds 2013 werkzaam bij de Politie. De ondernemende topsporter startte bovendien zijn eigen bedrijf. Uiteraard is Gregory ook bekend van tv waar hij te zien was met zijn eigen tv-programma Sportlab Sedoc. Hij dook daarvoor de wereld in van onderzoek naar de technieken en gebruiken van data in de sport. Daarnaast zagen we hem in Expeditie Robinson, presenteerde hij het tv-programma Knappe Koppen en maakte hij voor AVRO/Tros vijf portretten voor het programma ‘Helden van de Invictus Games’, waarvoor hij in april 2022 als toernooidirecteur fungeert.