VGBC2022 | Orthomoleculaire mycotherapie - De meerwaarde van paddenstoelen

In deze workshop deelt Yvonne Schreurs haar kennis en ervaring in de mycotherapie. In de mycotherapie wordt gebruik gemaakt van medicinale paddenstoelen ter optimalisatie van de gezondheid.

Medicinale paddenstoelen worden al duizenden jaren toegepast en lenen zich goed in de aanpak naast bijvoorbeeld orthomoleculaire therapie. Yvonne Schreurs neemt je in deze workshop mee in de oorsprong van de mycotherapie en zal haar kennis over de inhoudsstoffen en werkingsmechanismen van paddenstoelen met je delen. Uiteraard staat ze stil bij vooral praktische adviezen en aandachtspunten over hoe je jouw cliënten met paddenstoelen kunt ondersteunen.

Het doel van deze workshop is om je kennis over medicinale paddenstoelen te vergroten en om vertrouwen te krijgen in het adviseren van paddenstoelen als therapeutisch middel in jouw praktijk.

Over de spreker

Yvonne Schreurs is docente aan haar eigen academie waarin ze complementair werkende gezondheidsprofessionals op zakelijk vlak begeleidt. Dit combineert ze met MBK en vakgerichte nascholingen. Haar achtergrond ligt in het onderwijs, het bedrijfsleven en in de natuurgeneeskundige therapie. Deze zaken combineert ze in haar begeleidingstrajecten.

Ook is Yvonne productspecialist bij AOV waarbij ze de mogelijkheden voor het gebruik en advies van voedingssuppletie deelt met therapeuten.

Medicinale paddenstoelen kunnen een belangrijke rol spelen binnen de natuurgeneeskunde weet Yvonne vanuit haar kennis en studie binnen Nederland en Duitsland en vanuit ervaringen uit Amerika. Ze weet als geen ander de link te leggen tussen de orthomoleculaire en de mycotherapie.