VGBC2022 | Krachtig SAMEN op zoek naar de oorzaak

Hoe bereik je succesvol je cliënten in de praktijk? Kun je hun gedachtegang begrijpen? Komt je boodschap als behandelaar wel aan? Wat heeft iemand nodig om weer zelf aan het stuur te gaan zitten en welke eigen verantwoordelijkheid hoort hierbij? En wat is genezen eigenlijk? Kunnen we mensen een ander inzicht geven van hun realiteit of waarheid?

Esther Janssen geeft je inspirerende lezing over haar integrale aanpak in de praktijk.

Ons lichaam kan zich vaak niet snel ge­noeg aanpassen aan alle veranderingen. Dit kan zich vertalen in allerlei lichamelijke en geestelijke aandoeningen.

Als we ziek zijn is de kracht van de geest niet in staat om ziekte te genezen, maar vaak wel om het ziekteproces te vertragen en mensen minder vatbaar te maken voor ziekte.

Door je client te coachen en te begeleiden om zichzelf een gezondere levensstijl aan te meten probeert ze hun ‘bewust’ te maken van hun eigen aandeel in het helingsproces. Uiteindelijk gaat het niet zozeer om een diagnose te stellen, maar mensen juist het vertrouwen terug te geven in zichzelf en het ‘zelfregulerend’ vermogen te stimuleren.

Zowel PNI, als de samenhang tussen zenuwstelsel en hormoonstelsel en het flight en fight systeem komen aan bod.

Esther denkt in mogelijkheden. Niet in beperkingen! Door samen te werken met andere disciplines ervaar je dat voeding en suppletie ook belangrijke pijlers zijn in dit gehele proces.

Over de spreker

Esther Janssen startte in 2005 haar eigen praktijk Ortho-fit, waar ze zich grotendeels bezig houdt met bodyscans, gezondheidstesten, coaching en verdieping. Ze besloot het roer volledig om te gooien, nadat ze op 30 jarige leeftijd ernstig ziek werd en zich hierdoor wilde verdiepen in gezondheid. De afgelopen 16 jaar heeft ze veel ervaring opgedaan als voedingsdeskundige als (laser) acupuncturist, ooracupuncturist, orthomoleculair specialist en natuurgeneeskundige.

Daarnaast heeft ze zich geschoold in de klinische psychologie, hypno, regressie en narratieve therapie, PRI en familiesystemen en werkt ze samen met Nutramin.