VGBC2022 | Gezonde gewoonten voor het hele bewegingsapparaat

Het advies bij artrose omvat vaak: leer er maar mee leven. En als het echt niet meer gaat, dan is de gewrichtsvervanging de end-of-the-pipe solution. In de tussentijd kunnen met pijnstillers van allerlei kaliber de voelbare klachten onderdrukt worden. Of met natuurlijke supplementen.

Toch kan en mag het hier niet bij blijven. Want met een gezonde leefstijl, die gericht is op het bewegingsapparaat, kan zoveel méér bereikt worden!

De gezonde gewoonten die bij deze leefstijl horen, zullen besproken en uitgelegd worden. Voor sterke botten (tegengaan botontkalking) en spieren (opbouw en herstel) zijn ook specifieke adviezen toepasbaar. Onderbouwd vanuit de literatuur, zodat de cliënt weet dat u evidence-based bezig bent.

Over de spreker

Rieneke Vlaanderen-van Laar behaalde haar universitaire bachelor Biomedische Wetenschappen (BSc) aan de Universiteit Utrecht. In het masterprogramma Molecular and Cellular Life Sciences (MSc) specialiseerde zij zich verder in artrose en verdiepte zij zich in nieuwe behandelingen bij deze degeneratieve aandoening, zoals gewrichtsdistractie. Sinds 2012 is zij werkzaam bij Synofit.