De kracht van medicinale paddenstoelen en soil based organismen bij zelfherstel

Bacteriën, virussen en schimmels: they ‘rule the world’, al 450 miljoen jaar. Over bacteriën en virussen weten we al het één en ander. Het werken met schimmels, of nog beter gezegd, met medicinale paddenstoelen ofwel mycotherapie is in de Westerse samenleving groeiende. In deze presentatie draagt Geja met passie haar kennis uit over de OERkracht van verschillende medicinale paddenstoelen.

Als het gaat om zelfherstel ligt één van de bijzondere eigenschappen van medicinale paddenstoelen in het feit dat ze regulerend werken: remmend als een systeem te hard werkt en stimulerend als een systeem te zacht werkt in het menselijk lichaam.
Een groot deel van het zelfherstellend vermogen van het lichaam is gerelateerd aan darmgezondheid. In de darmen kunnen medicinale paddenstoelen een rol spelen bij het herstel van het slijmvlies en het functioneren als prebiotica én antibiotica.

Voor een goede darmgezondheid spelen ook een speciale groep van pre-en probiotica een belangrijke rol: de Soil Based Organisms ofwel SBO. Deze groep van bacteriën is belangrijk voor de gezondheid van planten en bomen én vinden we tegelijkertijd ook terug in de gezonde darm van mensen. SBO’s zijn onder andere in staat de biofilm af te breken in de menselijke darm, kunnen de aanmaak van vitaminen stimuleren en ondersteunen het immuunsysteem. SBO’s worden van nature niet door het maagzuur beïnvloed . Deze waardevolle organismen ondersteunden de mens in de OERtijd al bij een goede darmgezondheid. Helaas krijgen we deze SBO’s van nature niet meer binnen.

In deze presentatie leer je de OER-kracht kennen van zowel medicinale paddenstoelen (mycotherapie) als van OER-oude bacteriën om zelfherstel te creëren en bevorderen.

Over de spreker

Geja Heinen is Msc in klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI), Msc in Health, Education and Promotion (HEP), kPNI-therapeut, voedingskundige en ondernemer.
Geja is zowel nationaal als internationaal spreker tijdens congressen en cursussen. Zij is de initiator achter de basiscursus mycotherapie die via Zenchi Academy wordt aangeboden. Tevens is zij actief bestuurslid van kPNI.nl
Vanuit haar vakgebieden is zij primair gericht op een oorzakelijke en OERspronkelijke aanpak in het therapieplan voor haar cliënten, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.  
Passie, gedrevenheid en enthousiasme zijn bij Geja’s presentaties voelbaar en waarneembaar voor haar gehoor. Haar doel is altijd om te inspireren en de doelgroep aan te zetten tot actie.