VGBC2022 | Darmgezondheid: de natuurlijke kracht in het lichaam activeren

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het gebruik van humus- en fulvinezuur (humussubstanties) positieve gezondheidseffecten kunnen hebben, waaronder een verbeterde darmgezondheid. Humus- en fulvinezuur zijn belangrijke componenten voor plant, dier en mens. Humussubstanties hebben een grote bindingscapaciteit, wat onder andere zorgt voor een neutraliserend effect op toxines (82%), geproduceerd door schimmels. Daarnaast absorbeert humus zware metalen, nitraat, fluoriden, pesticides en organisch fosfaat in het lichaam.

Ondanks de positieve bewezen eigenschappen, zijn humus- en fulvinezuur nog redelijk onbekend. Daar brengt Harry de Wild in deze workshop graag verandering in! Ontdek in deze workshop zelf hoe humus- en fulvinezuur de natuurlijke kracht in het lichaam activeren en daarmee in het belang van darmgezondheid zijn. Daarnaast komen de kwaliteit, productie en de werking van humus- en fulvinezuur aan bod, ondersteund door wetenschappelijk en praktijkonderzoek.

Over de spreker

Bevlogen ondernemer Harry de Wild denkt graag vanuit het grotere geheel, alles is met elkaar verbonden. Vanuit zijn passie voor de natuur kwam hij met de positieve effecten van het relatief onbekende humus- en fulvinezuur in aanraking. De veelvuldige studies vanuit China en de voormalige Oostbloklanden geven meer informatie over de werking van humus- en fulvinezuur bij de mens, met name over de invloed op de darmen. Harry deelt deze onderzoeken én zijn ruime praktijkervaring graag om de wereld voor mens, dier en plant een stukje mooier te maken!