VGBC2017 workshop | "Aanpak van de schadelijke biofilm in het menselijk darmstelsel"

Deze lezing gaat over het hoe en waarom van de vervuiling in de darm. Deze vervuiling zal leiden tot de ontwikkeling van een zogenaamde biofilm, waar zich ontelbare virussen, bacteriën, parasieten en schimmels in ophouden. Dit is voor het lichaam een grote bron van infectie, omdat deze ziekmakende wezens zich een weg boren naar de bloedbaan en voor allerlei hedendaagse ziekten zorgen. Er kan een groot scala aan aandoeningen worden veroorzaakt door de aanwezigheid van de biofilm, maar de bekendste zijn allergieën, reuma, darmklachten, migraine en huidaandoeningen etc.

Deze biofilm is ondoordringbaar voor chemische en natuurlijke medicijnen en zelfs antibiotica. Ook is de biofilm praktisch niet weg te krijgen met allerlei middelen die daar in de natuurgeneeskunde voor worden in gezet. Wat er wel op zeer eenvoudige wijze aan gedaan kan worden zal tijdens deze lezing helemaal duidelijk worden gemaakt.

Over de spreker

Deze lezing zal gegeven worden door Mw. Marion Schaatsbergen, bijna 35 jaar werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut. Zij is oprichter van het bedrijf Vitamunda, eigenaar van Naturaad BV en Wibronics. Ook heeft zij in haar bedrijf Naturaad een afdeling opleidingen waar zij therapeuten opleidt als Detox Coach en Antistralingdeskundige. Verder verzorgt zij trainingen bij de Ortho Health Foundation. Zij is oud-redacteur van het blad De Natuur uw Arts, schrijft regelmatig artikelen en geeft veel lezingen voor bedrijven die natuurlijke supplementen verkopen.

Gedurende haar carrière heeft zij zich gespecialiseerd in het principe van darmreiniging en darmherstel en was zij lange tijd werkzaam als colonhydrotherapeute. Daarnaast heeft zij altijd gewerkt met bioresonantie-apparatuur en kon daardoor meten wat bepaalde kuren aan verbetering brachten voor de lichamen van haar patiënten. De metingen van de colonhydrotherapie alleen vond zij nooit helemaal bevredigend en daardoor is zij altijd blijven doorzoeken naar een darmreinigingsmiddel dat dit wel was.

Na een zoektocht van meer dan 10 jaar kwam zij uit op de darmdetoxkuur. Deze kuur gaf dusdanige verbeteringen van de meetwaarden van het gehele darmstelsel, dat zij daar uitgebreid in haar praktijk mee is gaan werken. Toen dit bij bijna alle patiënten in haar praktijk dezelfde spectaculaire resultaten gaf, heeft zij besloten om darmdetox op de markt te brengen. Hiervoor werd de firma Vitamunda opgericht.