Soria Bel NV

SORIA NATURAL bezit honderden hectaren biologische plantages in het hooggebergte van de provincie Soria, in Spanje. Dit gebied, op 1200 m hoogte, is pollutievrij en is een van de minst bevolkte regio’s van West-Europa. Het is omringd door 5000 km² dennenbossen en daaropvolgend nog eens bergketens, die dit uniek micro-ecosysteem bechermen tegen  vervuilende invloeden van buitenaf. Het harde bergklimaat en de korte levenscyclus van de plant zorgen ervoor dat de planten een grote concentratie aan actieve stoffen bevatten. Dit draagt dan ook bij tot een betere kwaliteit van de grondstoffen, die wij gebruiken in onze producten.


Alle producten worden geanalyseerd en gestandaardiseerd zodat de gebruiker steeds weet wat hij dagelijks voor zijn gezondheid inneemt. Ieder lot wordt streng gecontroleerd op organische en anorganische pesticiden (o.a. PCB’s), bacteriële contaminatie, zware metalen en radioactiviteit. Soria Natural bezit één van de meest toonaangevende onderzoekslaboratoria op planten in Europa en bepaalt van elk eindproduct de effectieve dagelijkse dosis (EDD).


 

Soria Natural gebruikt eigen biologisch geteelde gewassen als grondstof voor haar producten.

Soria Natural gebruikt de planten en groenten van haar eigen biologische plantages voor de productie van een groot gamma hoogwaardige plantenpreparaten.


De biologisch gecertificeerde plantages omvatten meer dan 320 hectare. Er worden een 70-tal plantensoortengekweekt in een pollutievrij gebied op 1200m hoogte omgeven door bergketens. Dankzij de bescherming van het ecologische systeem en het oogsten van de planten tijdens de meest gunstige periode, bevatten de grondstoffen een hoge concentratie aan actieve bestanddelen.
 
De gewassen worden besproeid met regen- en bronwater door middel van een ingenieus en duurzaam irrigatiesysteem. De bodem wordt gefertiliseerd met een compost van biologisch plantenmateriaal dat gerecupereerd wordt na het extractieproces.
 
Soria Natural beschikt over een certificatie als teler en producent van biologische producten toegekend door de Raad voor Ecologische landbouw van Castilla en León conform de Europese wetgeving voor biologische landbouw.