VGBC2017 workshop | "Burn-out behandeling en energieverhoging door regulering van het immuunsysteem met medicinale paddenstoelenextracten"

Alles is energie, in ons en om ons heen. We nemen het zo gemakkelijk als vanzelfsprekend dat we het hebben, totdat ... we het niet meer voelen.

Een geactiveerd immuunsysteem (vaak door stressoren van verschillende aard) draagt bij aan energieverlies: immers wat beschikbaar moet zijn voor een geactiveerd immuunsysteem kan niet gebruikt worden voor het brein of de skeletspieren. En als de situatie van het geactiveerde immuunsysteem maar lang genoeg duurt, dan zorgt de schildklier er wel voor dat de energie ook op langere termijn zo verdeeld wordt dat er standaard energie beschikbaar is voor het geactiveerde immuunsysteem ten koste van energie voor fysieke of geestelijke inspanning. In de natuurgeneeskunde zijn reeds vele manieren bekend om het energieniveau te verhogen, alhoewel ook in de natuurgeneeskunde nogal eens symptomatisch wordt gewerkt en niet oorzakelijk.

Een bijzonder effectieve methode voor het reguleren van het immuunsysteem is de inzet van immuunmodulerende paddenstoelen, oftewel mycotherapie. Juist ook voor de behandeling van burn-out bieden medicinale paddenstoelen enorme mogelijkheden. Er zijn wel 15 verschillende paddenstoelen waarvan de extracten bijzonder effectief zijn bij onder andere immuunmodulatie (Coriolus), darmherstel (Chaga) en het verhogen van het energieniveau (Cordyceps). Hoe hoger het percentage aan zuiver paddenstoelextract hoe effectiever de werkzame bestanddelen. Wat dat betreft is er veel verschil tussen de extracten en poedercapsules die worden aangeboden. Uniek en innovatief zijn de mogelijkheden met de mycotherapie-spray voor toepassing in de mond (opname via de slijmvliezen) en voor toepassing op de huid (voor wondherstel).

Kom luisteren en verbaas u over de spectaculaire effecten van mycotherapie, onderbouwd met wetenschappelijke resultaten en met recht dé gezondheidsmethode van de toekomst genoemd.

Over drs. Geja Heinen

Drs. Geja Heinen is Msc in clinical Psycho Neuro Immunology (Girona), Msc in Health, Education and Promotion, orthomoleculair therapeut en natuurdiëtist. Geja heeft een passie voor preventie en healthy ageing. Tijdens haar masterstudies waren chronische vermoeidheid en het effectief bewerkstelligen van leefstijlverandering haar specifieke aandachtsgebieden. Zij is gastdocent aan de Haagse Hogeschool, scientific counselor, verzorgt cursussen en nascholingen op haar vakgebied en is spreker tijdens evenementen en congressen.