VGBC2017 workshop | "Biogene aminen, vriend of vijand?"

Biogene aminen fungeren als neurotransmitters, cofactoren of hormonen. Belangrijke biogene aminen zijn: neurotransmitters en hormonen zoals dopamine, cadverine, noradrenaline en histamine. Gezondheidsproblemen kunnen ontstaan door de meervoudige effecten van biogene aminen. In deze context is u histamine-intolerantie bekend.

Tijdens deze sessie leert u:

De fysiologische en pathologische invloed van biogene aminen te interpreteren; het vergroten van uw therapeutische vaardigheden en inzichten.

Over de spreker

Deze sessie wordt verzorgd door drs. Ralf Abels van RP Sanitas Humanus. 

De heer Abels is in Duitsland afgestudeerd als heilpraktiker en woont sinds 1998 met zijn gezin in Nederland. In datzelfde jaar heeft de heer Abels het ISO-gecertificeerde laboratorium RP Vitamino Analytic BV thans RP Sanitas Humanus opgericht, waar hij werkzaam is als heilpraktiker.

Een van de passies van de heer Abels is het delen van de kennis die hij tijdens zijn studie heeft opgedaan. Maar ook de ervaring, die hij tijdens zijn werkzaamheden als heilpraktiker opdoet (praktijk- en laboratoriumervaring), deelt hij graag. Deze passie uit zich o.a. in het geven van seminars voor collega’s.

RP Sanitas Humanus voert in Nederland, België en Duitsland analyses uit, betreffende de microbiologische- en immunologische toestand van de darm. Daarnaast biedt het bedrijf complementaire bloedanalyses aan. Deze bloedanalyses geven inzicht in de cellulaire- en metabolische compensatiekracht van het menselijke organisme.