VGBC2017 workshop | "Stress, vermoeidheid en het chronisch vermoeidheidssyndroom"

Bij heel wat pathologieën is vermoeidheid een moeilijk te bestrijden symptoom, dat echter een sterke invloed kan hebben op de levenskwaliteit. Is de oorzaak van vermoeidheid telkens anders, of is er hierin tussen bepaalde aandoeningen een rode draad te vinden? Wat zit er achter de vermoeidheid bij stress, depressie, chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), fibromyalgiesyndroom (FMS). Veelal is dit terug te brengen tot een zogenaamde systemische immuunstoornis (SID). Kunnen natuurlijke stoffen hier ondersteuning bieden en de revalidatie faciliteren teneinde meer levensenergie te geven en de stresstolerantie en belastbaarheid op te bouwen?

Over de spreker

Drs. Gabriël Devriendt staat als bioloog, scientific researcher en R&D manager bij tal van gespecialiseerde artsen in België gekend als autoriteit in voedingssupplementen.

Als hoofd van Pures (onafhankelijk Instituut voor Research & Educatie) geeft hij in diverse Belgische regionale en universitaire ziekenhuizen zuiver wetenschappelijke opleidingen over de benadering van het menselijk lichaam als ecosysteem en over het samengaan van zowel gezondheid als pathofysiologie met epigenetische invloeden. 
Gabriël Devriendt brengt daarbij de nodige wetenschappelijke evidentie aan voor de mogelijkheden van preventie en herstel van bepaalde modificaties en stoornissen met specifieke combinaties van de juiste voedingsstoffen en planten. Hij is bij meerdere wetenschappelijke publicaties betrokken als expert of coauteur.

Gabriël Devriendt is als expert lid van de plantencommissie van het E.H.P.M. (European Health Products Manufacturers - The botanicals working group).

Hij is tevens CEO van Nutriphyt N.V. en algemeen bestuurslid van Naredi (officiële gesprekspartner van de voedingssupplementenindustrie in België).