VGBC2017 workshop | "Energiebeheer van binnenuit: Een integrale aanpak van de bevordering van onze vitaliteit"

Chronische vermoeidheid, burn-out en andere vormen van een gebrek aan vitaliteit vragen om een integrale aanpak. Vanuit ruim 30 jaar praktijkervaring geeft Maarten Klatte, arts voor integrale geneeskunde, inzicht in wat nodig is voor succesvol energiebeheer bij een verstoorde vitaliteit.

Hoe kun je met eenvoudige middelen het zelfgenezend en zelf-révitaliserend vermogen activeren? Behandeld wordt een gemakkelijk toe te passen detoxificatie-protocol voor de ontgifting van lichaam en geest.

De meeste mensen weten tegenwoordig vrij goed wat ze zouden kunnen doen om hun gezondheid te bevorderen, maar ze brengen dit niet in praktijk. Ingeslepen en vaak hardnekkige gewoonten sturen ons gedrag. Veelal zijn we ons niet bewust van de verborgen weerstanden die een gezonde leefstijl saboteren. Om die reden richt Maarten Klatte zich tevens op de rol van bewustzijn bij gezondheidsbevordering. Hij leert mensen om hun verborgen bestuurders te herkennen en hun weerstanden tegen een gezonde en vitaliserende leefstijl los te laten. En zo wordt gezondheidsbevordering en preventie niet alleen effectiever maar ook veel lichter en leuker. En dat laatste geldt niet alleen voor de patiënt maar ook voor de hulpverlener!

In deze benadering tracht hij het loslaten van beperkende overtuigingen en gevoelens die spanning geven, te integreren met vitaliserende voeding en beweging die vrij maakt.

Over de spreker

Na een reguliere arts opleiding participeerde Maarten Klatte in wetenschappelijk onderzoek aan de Erasmus Universiteit, op de afdeling Algemene Ziekteleer o.l.v. prof. Marco de Vries. Het ging hier om onderzoek naar de invloed van 'intentie' op genezingsprocessen.

Vervolgens werkte hij enkele jaren in het onderzoeksgerichte Instituut voor Ekologische Gezondheidszorg. Ook hier ging het niet om ziektebestrijding maar veel meer om gezondheidsbevordering en vooral ook om innerlijke ontwikkeling.

In 1983 startte hij een praktijk in Nutritionele Geneeskunde. Maar omdat hij een benadering met voeding alleen te beperkt vond, combineerde hij deze met stressreductiemethoden.

Maarten Klatte heeft zich binnen de orthomoleculaire geneeskunde toegelegd op de nutritionele oncologie. Hij is voorzitter en medeoprichter van het NGOO: Het Nederlands Genootschap voor Orthomoleculaire Oncologie, een vakgroep van artsen, apothekers, biologen en biochemici die de non-toxische behandeling van kanker toepassen en verder ontwikkelen. www.ngoo.nl