VGBC2017 workshop | "Het gezondheidsfundament"

De presentatie van Trudy Vlot, arts voor integrale geneeskunde, heeft als thema ‘Het Gezondheidsfundament’. Binnen het gezondheidsfundament wordt onze leefstijl ingedeeld in tien pijlers. Iedere pijler heeft zijn eigen invloed op ons welzijn en onze gezondheid. Welke leefstijlelementen zorgen voor het ondersteunen van je gezondheid en het zelfherstellend vermogen. Regelmatig wordt hierbij uitgegaan van het ‘wat’. Wat moet ik eten, wat moet ik doen, wat moet ik veranderen? Maar het ‘hoe’ en het ‘waarom’ zijn zeker zo belangrijk.

Vanuit systeemdenken wordt bekeken of het aanpassen van leefstijl voldoende is en waarom een aanpassing nodig is. Of heeft het eigen systeem verdere (natuurlijke) ondersteuning nodig, zoals kruiden, homeopathie, orthomoleculaire middelen of anderszins.

Over de spreker

Trudy Vlot, arts voor natuurlijke integrale geneeskunde volgens kPNI (specialisatie leefstijl-, natuurgeneeskunde en homeopathie).

Trudy is opgeleid tot regulier arts en heeft zich breed opgeleid in het complementaire veld: natuurgeneeskunde, homeopathie en klinische psycho-neuro-immunologie. Door de brede studie en jarenlange praktijkervaring is zij tot de conclusie gekomen dat het zelfherstellend vermogen het belangrijkste element is in preventie en herstelprocessen. Zowel preventie als herstel zijn in verschillende lagen aan te pakken en te ondersteunen. In de eerste plaats door de leefwijzen van mensen onder de loep te nemen, deze waar nodig aan te passen en te ondersteunen met natuurlijke interventies. Wanneer het echt niet anders kan, kunnen ook synthetische of andere meer drastische interventies worden ingezet. Deze manier van systeemdenken heeft ze neergeschreven in haar boek ‘Het Gezondheidsfundament’, met als thema forward to basics. Iedere aanpak beginnen bij de basis van ons bestaan: onze leefstijl.