VGBC2016 Workshop | "Burn-out. Wat nu?"

Steven Peeters

Vandaag de dag vindt men een burn-out als gevolg van pesten, stress, hoge werkdruk enzovoort normaal. De overmaat aan stress gaan we compenseren met snoep, alcohol, sigaretten, koffie en/of medicijnen in plaats van naar de echte oplossing te zoeken voor het probleem. Als gevolg hiervan worden vicieuze cirkels gecreëerd waardoor we verder afglijden met als mogelijke gevolgen:

  • burn-out, bore-out
  • ontregeling van de HPA-as
  • mentale onbalans, depressie

Een belangrijk mineraal in heel dit verhaal is magnesium. Tekorten leiden tot heel wat aandoeningen die we terugvinden als gevolg van deze vicieuze cirkels. De juiste adaptogenen helpen om weer harmonieus in balans te komen. Een belangrijk mineraal in dit verhaal is magnesium. Tekorten leiden tot heel wat aandoeningen die we terugvinden als gevolg van deze vicieuze cirkels. De juiste adaptogenen helpen om weer harmonieus in balans te komen.

Gezondheids- en holistisch psychotherapeut Steven Peeters zal u in deze workshop handvatten aanreiken om aan te geven welke aanpak de balans kan herstellen, zodat de cliënt zijn leven opnieuw zelf evenwichtig kan besturen.

Steven Peeters deed opleidingen in de klinische biochemie, natuurgeneeskunde, oligo- en darmtherapie, regeneratietherapie, Reiki Master, homeopathie, fytotherapie, aromatherapie, script-as-methode, EFT en vele bijscholingen in orthomoleculaire geneeskunde.

Sinds 1998 heeft hij een natuurgeneeskundige praktijk in België, Nederland en sinds 2012 op Tenerife. Hij is oprichter van Viola vzw, centrum voor natuurlijke gezondheids- en levensbegeleiding en 12 jaar docent biofarmacologie en biofarmacotherapie geweest aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg te Antwerpen, Leuven, Gent en Maastricht. Daarnaast is hij docent NRT sinds 2008.