VGBC2016 Workshop | Functionaliteit bepalen van neurotransmitters

Dirk Zoutewelle

Dirk Zoutewelle is een gepassioneerde orthomoleculair therapeut met een rijke praktijkervaring. In de afgelopen 20 jaar heeft hij van kinderen met ontwikkelingsstoornissen tot topsporters, van genetische ziektebeelden via psychiatrische en chronische aandoeningen behandeld, gebaseerd op de PNEI. Zoutewelle vertaalt wetenschappelijke kennis naar epigenetische herstelprogramma’s, heeft een enorme hoeveelheid klinische data uit onderzoek verzameld en spreekt en doceert de PNEI kennis zowel nationaal als internationaal.

In zijn workshop "Functionaliteit bepalen van neurotransmitters" gaat hij in op hersengerelateerde klachten zoals depressie, ADHD, schizofrenie, burn-out, angsten en mild cognitive impairment. Deze kenmerken zich door afwijkende functionaliteit van neurotransmitters zoals dopamine, serotonine, gaba en acetylcholine. Verlies van functionaliteit leidt het begin in van klachten op psychologisch, neurologisch en uiteindelijk ook immunologisch en endocrinologisch vlak. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld gelegen zijn in een tekort aan grondstof, een verminderde receptorgevoeligheid, een verhoogde enzymatische afbraak of een verminderde beschikbaarheid in de synaptische spleet. Voor ieder mechanisme zijn er verschillende voedings- en leefstijl-interventies mogelijk.

Wat ook de oorzaak moge zijn, het algoritme op basis van het assessment van Dr. Braverman blijkt een effectieve methode om iedere behandelstrategie richting te geven.