Holisan

Holisan BV

Gestart in 1985, ontwikkelde Holisan BV zich tot een der bekendste importeurs en distributeurs van ayurvedische kruidenpreparaten en massageoliën. Een uitgebreid assortiment van hoogwaardige producten, speciaal vervaardigd door gerenommeerde fabrikanten in India, wordt geleverd aan artsen, therapeuten en apotheken door geheel Europa. Daarnaast heeft Holisan ook een lijn consumentenproducten, speciaal bedoeld voor winkels, Clark-preparaten, electronische apparatuur en huidverzorgingsproducten.

Filosofie

Kwaliteit en klantvriendelijkheid staan centraal in onze bedrijfsfilosofie. Maar ook begrippen als service, korte levertijden en een persoonlijke benadering kenmerken de filosofie van ons bedrijf.

Kwaliteitsgaranties

Het kwaliteitszorgsysteem van Holisan BV is opgezet conform HACCP-voorschriften. Hiermee wordt voldaan aan de van toepassing zijnde normen en wetgeving op het gebied van voeding, voedingssupplementen en vitamines. Het procesbeheersingsplan HACCP is opgesteld volgens de Warenwet Hygiëne, Codex Alimentarius, Richtlijn 93/43/EEG. Alle apparatuur wordt geproduceerd volgens ISO 9001. Ons beleid is gericht op het voortdurend bewaken van de kwaliteit van onze producten, zowel intern als bij onze toeleveranciers. Zo werkt Holisan BV uitsluitend samen met fabrikanten die hun sporen hebben verdiend en volledig aan onze kwaliteitsnormen voldoen.

Onze afnemers

Holisan BV levert aan artsen, therapeuten en apotheken in tal van West-Europese landen. De feedback van deze professionals is bij de ontwikkeling van onze productlijnen van grote waarde gebleken. Dankzij de groeiende belangstelling voor Ayurveda-producten neemt ook het aantal afnemers in Oost-Europese landen gestadig toe. In Nederland zijn onze producten ook via de bekende groothandels verkrijgbaar. Er is een speciaal assortiment beschikbaar voor winkels.

De Geschiedenis

Holisan BV ging in 1985 van start onder de naam Holistic Health Products. Aanvankelijk stond het beschikbaar maken van Ayurveda-middelen voor de Nederlandse markt centraal. Ayurveda als gezondheidssysteem werd steeds bekender. Met de voortdurende groei van het klantenbestand werd ook het aantal producten verder uitgebreid. Door goed te luisteren naar onze klanten ontstond een assortiment ontwikkeld vanuit de branchebehoefte. In de loop der jaren is de firma uitgegroeid tot een erkende en betrouwbare partner voor iedereen die – al dan niet beroepsmatig – met gezondheid bezig is.

1985: Oprichting Holistic Health Products, de voorloper van Holisan BV
1992: Introductie van 24 kruidenoliën voor massage
1993: Uitbreiding van het assortiment met Clark-producten
1997: Devi-huidverzorgingsproducten
2002: Overschakeling op vegetarische capsules
2003: Ingebruikname nieuw bedrijfspand
2009: Uitbreiding assortiment Ayurvedische producten van biologische kwaliteit
2013: Introductie Vediq Hypoallergeen - gaat verder dan Biocosmetica
2015: Ayurvastram - Handgeweven biokatoen bewerkt met ayurvedische kruiden