Chi International

 

Chi International bv ontwikkelt en verkoopt natuurzuivere, eerlijke gezondheids- en verzorgende producten met een gegarandeerde kwaliteit. Chi heeft een zeer uitgebreid assortiment in aromatherapie, natuurcosmetica en gezondheidssupplementen. Deze gezondheids - en verzorgende producten, die zoveel mogelijk biologisch en met EKO keurmerk zijn geproduceerd, bieden een gezond alternatief voor traditionele, vaak schadelijke producten. Chi wil het bewustzijn van de positieve werking van natuurlijke producten op mens en dier vergroten. Dit wordt ondersteund door educatie en opleidingen (zie opleidingen). Uiteraard zijn alle Chi producten op mensen getest maar NIET op dieren!

Dit ‘natuurlijke doel’ is nauw verbonden met de filosofie achter Chi®: het evenwicht tussen lichaam, geest en ziel, de drie zijden van de ware ‘Chi’ of levensenergie. Deze symboliek vindt u terug in de Chi driehoek. De drie actoren - leveranciers, medewerkers van Chi International en de gebruikers van Chi producten - zijn eveneens vertegenwoordigd in de drie zijden van het Chi® beeldmerk. Ook symboliseren de zijden de drie kanalen waarlangs de Chi® producten hun eindverbruiker kunnen bereiken: schoonheidsverzorgers, artsen of therapeuten en detaillisten. Tenslotte is bovenstaande filosofie vertaald naar het uiterlijk van de producten van Chi International. De drie primaire en complementaire kleuren vertegenwoordigen in drie kleurcombinaties de verschillende Chi® productlijnen.

Chi International onderscheidt zich van andere aromatherapie leveranciers op een of meer van de volgende punten:

 • Gespecialiseerde kennis van zaken betreffende de producten van producent tot toepassing
 • Aankopen van de meest recente oogsten direct bij de boer en/of producent.
 • Grote omloopsnelheid, dus verse producten
 • Verificatie van gebruikt plantenmateriaal: ecologische teelt, wild, etc
 • Verwerking van de producten onder eigen beheer en controle
 • Gecodeerde informatie op de etiketten betreffende de inhoud: type, herkomst, oogst en verwerking, zodat te allen tijde het traject tussen producent en consument nauwkeurig kan worden nagegaan
 • Toevoeging van de Latijnse naam ter voorkoming van verwarring omtrent de juiste olie
 • Aangesloten bij SKAL, de controlerende instantie voor EKO kwaliteitsproducten
 • Seal-dopsluiting van flesjes en toevoeging van afzonderlijk pipet voor zeer nauwkeurige dosering
 • Bijsluiter met gebruiksmogelijkheden en zoveel mogelijk informatie als de wet toestaat
 • Alle Chi producten zijn dierproefvrij

EKO keurmerk

Chi International is onder nummer 1579 aangesloten bij de SKAL, een onafhankelijke door de Nederlandse overheid gecertificeerde organisatie. De SKAL controleert producten op biologische oorsprong en verwerking. Hiervoor kan een EKO keurmerk worden geven. Het SKAL-lidmaatschap stelt Chi International in staat EKO-kwaliteit producten aan te kopen wanneer deze beschikbaar zijn. Waar mogelijk koopt Chi International wereldwijd direct bij de producent om optimale versheid, zuiverheid en kwaliteit te kunnen garanderen. Omdat Chi International alleen de hoogste kwaliteitsnorm hanteert komt het voor dat een product niet geleverd kan worden als de beste, biologische en/of eko-kwaliteit niet beschikbaar is. Uit respect voor de natuur Uit respect voor de natuur en ter stimulering van de inzet van natuurproducten ter verbetering van de gezondheid stelt Chi International elk jaar minimaal 3% van de winst ter beschikking voor het sponsoren van verder wetenschappelijk onderzoek naar aromatherapie en voor projecten van het Wereld Natuur Fonds (WNF).