Orthomoleculair Adviseur Basis (OAB)
Cursus

Word jij enthousiast van heerlijke maar gezonde voeding? Ben jij iemand die graag anderen helpt? Is gezondheid jouw passie? Dan is deze opleiding geschikt voor jou! Dit kan namelijk het begin zijn van jouw carrière in de orthomoleculaire geneeskunde.
Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit en dat is iets waar steeds meer mensen zich bewust(er) van worden. Dit is een positieve verandering, maar vaak ontbreekt het nog aan de kennis over wat nou precies gezond is. We willen wel gezonder worden, maar weten niet goed hoe. En daar is een taak weggelegd voor de orthomoleculaire professional! Als adviseur kan je mensen coachen naar een gezonde(re) levensstijl, waarin je hen zelf verantwoordelijk maakt en houdt voor hun gedrag en gewoonten.

De opleiding Orthomoleculair Adviseur Basis geeft je een eerste kijk in de orthomoleculaire therapie. We gaan even terug naar de basis van het menselijk lichaam en gaan kijken wat voeding doet in ons lichaam. Je krijgt inzicht in waaruit voeding bestaat en hoe die voedingsstoffen bijdragen aan je gezondheid. Want wat zijn nu precies macronutriënten, micronutriënten, vitamines, mineralen, aminozuren en kruiden? En wanneer je de stofjes kent, kan je ook leren wat supplementen doen. Want naast voeding is natuurlijk ook suppletie onderdeel van de orthomoleculaire therapie.

Tijdens deze 4-daagse basisopleiding leer je de basisprincipes van de orthomoleculaire geneeskunde en hoe dit kan bijdragen aan herstel van de gezondheid. In de orthomoleculaire gezondheidsleer wordt gestreefd om het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om zo een optimale gezondheid te behouden. Deze bouwstoffen worden gehaald vanuit voeding en suppletie. Daarom is het essentieel om te weten waaruit voedingsmiddelen, maar ook voedingssupplementen bestaan. Deze opleiding geeft je inzicht in hoe een orthomoleculair professional te werk gaat, zodat jij straks ook een goede eerste stap in deze richting kan doen.