Neurodegeneratieve ziektebeelden en de behandelopties

Webinar
woensdag 12 mei 2021, 19u30

Neurodegeneratieve ziektebeelden zoals dementie en Parkinson komen steeds vaker voor. Ook op jonge leeftijd zien we door chronische stress, trauma, langdurige depressie en auto-immuunziektes degeneratie van de hersenen. Men is er lang vanuit gegaan dat er bij deze ziektebeelden geen verbetering of herstel mogelijk was. Uit recent onderzoek blijkt niets minder waar.

In dit webinar onderzoekt Erik Schut de randvoorwaarden en de essentiële voedingsstoffen die de hersenen nodig hebben om degeneratie te voorkomen. Daarnaast gaat het dieper in op het stoppen of vertragen van achteruitgang. Hoe zorg je voor een goed herstel?

Over de spreker

Erik is begonnen als fysiotherapeut. Hij heeft onder andere acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde gestudeerd, gevolgd door de opleiding tot orthomoleculair kPNI therapeut. Na de afronding van de master opleiding klinische Psycho-Neuro-Immunologie in Gerona (Spanje) werkt hij als klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog en maakt hij gebruik van de opgedane ervaring en inzichten.