Masterclass: ADHD
Cursus

Een druk kind krijgt al snel het label ADHD toegekend en er wordt veel gezegd en geschreven over ADHD. Maar wat ligt er nou precies aan deze term ten grondslag? ADHD is een complexe aandoening waarbij men onder andere hyperactiviteit, onrust en een verminderde concentratie kan ervaren. De communicatie tussen de hersengebieden is bij ADHD verstoord. Vaak is het een samenspel van verschillende factoren die hieraan bijdragen. Door deze factoren te doorgronden komen we tot de oplossing en kan ADHD van een “bug” tot een “feature” worden omgevormd. Met andere woorden: je kunt het in je voordeel gebruiken zodra er een balans ontstaat. Hoe vind je die balans? Dat behandelen we in deze masterclass.

Deze masterclass is bedoeld voor therapeuten en behandelaars die meer verdieping willen over het ontstaan van ADHD klachten. De essentie is te achterhalen welke factoren hieraan bijdragen en wat de valkuilen en mogelijkheden hierbij zijn. Na deze masterclass ben je goed in staat om cliënten met ADHD in je praktijk zo effectief mogelijk te behandelen.

De docent van deze masterclass, Casper Beukema, is orthomoleculair therapeut volgens de kPNI. Hij kijkt verder dan voeding en suppletie alleen, waarbij hij zijn aandacht richt op de onderlinge wisselwerking tussen onze lichaamssystemen en de psyche. Casper is in staat om ingewikkelde materie op een leuke, praktische en begrijpelijke manier te brengen. Dit maken zijn lesdagen niet alleen interessant maar ook zeer praktisch toepasbaar in de praktijk.