Behandelprotocollen: Reumatische aandoeningen

In deze dagcursus komen orthomoleculaire behandelprotocollen aan de orde die te maken hebben met allerlei klachten rondom het bewegingsapparaat. De opleiding is praktisch en geeft u de handvatten om voeding, beweging en voedingssupplementen te gebruiken en direct toepasbaar te maken in uw dagelijkse praktijk. U gaat aan de slag met orthomoleculaire behandelplannen voor bewegingsklachten zoals osteoporose, artrose, artritis, carpaal tunnel syndroom, epicondylitis, spataderen en bindweefselzwakte. In uw praktijk ziet u vaak clienten met deze klachten. Helaas wordt de oplossing veelal gezocht in pijnstillers, ontstekingsremmers of bisfosfonaten, terwijl met voeding en nutriënten veel bereikt kan worden in het bestrijden van pijn, het toenemen van de beweeglijkheid en het opheffen van ontstekingen.

Botmeting in uw praktijk

Met het organiseren van botmeting in de praktijk is tevens een goede mogelijkheid om uw praktijk een extra professionalisering te geven en meer klanten naar de praktijk te brengen.
Deze praktische cursus geeft u de handvatten om voeding, beweging en voedingssupplementen te gebruiken en direct toepasbaar te maken in uw dagelijkse praktijk. U leert om in een korte tijd een nieuw specialisme te integreren in uw (para) medische praktijk. De problematiek van osteoporose zal uitgebreid aan de orde komen. Het verbeteren en het verstevigen van de gehele botstructuur staat centraal. Doseringen, de opneembaarheid en maatadvies zijn belangrijk om dit doel te bereiken. Preventie is het sleutelwoord bij osteoporose. Om osteoporose tegen te gaan is het essentieel om vroegtijdig een botdichtheidsmeting te doen, zodat preventieve maatregelen genomen kan worden, zeker als men in de risicogroep zit.  Aan de hand van een risicoanalyse, de anamnese en het resultaat van de botmeting leert u maatadvies te geven. In de middag leert u de bediening van botmeetapparatuur en het kunnen interpreteren van de botscans.
 

Overzicht van de cursus/wat er in de cursus aan bod komt

Nutriënten kan pas effectief zijn als de basis voeding goed is. Eén enkel voedingsmiddel zal niet voldoende werkzame hoeveelheid leveren om een effect te bereiken. Voor het behandelen van veel voorkomende aandoeningen hebben we extra nutriënten nodig die met elkaar samenwerken en een synergie hebben om een bepaald doel te bereiken.
Het ochtendprogramma bestaat uit:
• Reumatoïde artritis
• Artrose/artritis
• Spieren, banden, pezen
• Bindweefsel
• Carpaal tunnel syndroom
• Bindweefselzwakte
Het middagprogramma:
• Osteoporose en botmeting

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan natuurgeneeskundigen, orthomoleculair werkende artsen en therapeuten, orthomoleculair diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten maar ook drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers.

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om aan de hand van behandelprotocollen te leren hoe bewegingsklachten zoals osteoporose, artrose, artritis, carpaal tunnel syndroom, epicondylitis, spataderen en bindweefselzwakte behandeld kan worden.  Het leren toepassen van voeding, beweging en suppletie als behandelstrategie. De cursus richt zich op artsen en therapeuten die zich verder willen verdiepen in de orthomoleculaire therapie.
 

Competenties

De therapeut kan aan het einde van de cursus zelfstandig effectieve protocollen toepassen ten aanzien van bewegingsklachten. De therapeut kan aan het einde van de cursus verbanden leggen tussen de samenhang van de verschillende ziektebeelden en voedingstekorten. De therapeut leert hoe botmeetapparatuur bediend moet worden en de uitslagen te interpreteren.


Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een uitgebreide slide syllabus en reader en u krijgt er een compleet vademecum als handig naslagwerk om snel en vakkundig de informatie te vinden die u zoekt.

Accreditatie

MBOG, KTNO, BATC, VBAG, LVNG. Voor speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Kosten: 
€ 60.00

excl. BTW. De cursus is inclusief koffie, thee en een gezonde lunch.