Behandelprotocollen: Hormonen en Vrouwenklachten

Cursus
vrijdag 4 september 2020, 9u30

Hormonale klachten komen tegenwoordig veel voor in onze praktijk. Erfelijke factoren ook in de epigenetica, de voeding, de leefstijl, de specifieke voedingssuppletie en fytotherapie spelen een belangrijke rol in het behalen van resultaat. Hormonen zijn stoffen die signalen sturen tussen de cellen in het lichaam. Hormonen spelen bij alles een rol, van de bloeddruk tot hoe goed iemand ’s nachts kan slapen. Ze spelen rollen bij uiteenlopende processen als groei, celreparatie, eetlust, stofwisseling, vruchtbaarheid, voortplanting en bij de regulering van pijn.

Soms wordt de balans van hormonen echter verstoord. Hormonale onevenwichtigheden kunnen optreden bij zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden, maar we zien dit het vaakst bij volwassenen boven middelbare leeftijd. Er zijn natuurlijk voorkomende veranderingen in de chemie van het lichaam als mensen ouder worden, denk bijvoorbeeld aan de menopauze. Deze kunnen de hormoonafgifte van onze klieren beïnvloeden waardoor ze de balans kunnen verstoren.

Tijdens de menstruele cyclus en tijdens de overgang kunnen zich klachten voordoen die uiteraard vrouw gerelateerd zijn. Er zijn echter ook ziektebeelden of klachten die vaker voorkomen bij vrouwen dan bij mannen. Door het verminderen van het oestrogeen kunnen lichamelijke klachten ontstaan.

Op deze dag zullen behandelprotocollen bij hormonale disbalansen worden uitgelegd en hoe deze te behandelen zijn. Tevens zullen veel vrouwenklachten zoals, PMS, Menopauze, Blaasontsteking, Bekkeninstabiliteit, Osteoporose, Rusteloze benen en anderen de revue passeren en worden er behandelprotocollen uitgelegd welke makkelijk toepasbaar zijn in uw praktijk.

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan natuurgeneeskundigen, orthomoleculair werkende artsen en therapeuten, orthomoleculair diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten maar ook drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers.

Toegankelijk voor

 

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om kennis te krijgen over hormonen en het ontstaan van de disbalans van hormonen. Aan de hand van behandelprotocollen wordt de vaardigheid geleerd om veel voorkomende vrouwenklachten te behandelen volgens een praktisch stappenplan.

Competenties

De therapeut heeft aan het einde van de cursus meer inzicht over de disbalansen die ontstaan tussen hormonen en zijn in staat om zelfstandig effectieve protocollen toe te passen ten aanzien van het behandelen van vrouwenklachten.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Vooropleiding

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, LVNG, NVST, VIV) en NWP geaccrediteerd. Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar www.sohf.nl/accreditatie

Financiëel

Kosten: 
€ 75.00
  • Exclusief 21% BTW, € 90,75 inclusief BTW
  • Inclusief lesmateriaal, koffie, thee en een gezond lunchbuffet

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.