VGBC2022 | De omega-3-indextest: waarom meten de basis voor suppletie is

Het belang van omega-3 als onderdeel van een goede gezondheid staat buiten kijf. Veel gezondheidsprofessionals denken echter op basis van de anamnese een goede inschatting te kunnen maken van de omega-3-status en andere vetzuurwaarden. Vaak blijkt de werkelijk gemeten waarde anders te zijn. Inname van omega-3 staat echter niet gelijk aan opname en de ene omega-3 is de andere niet. Er treden grote verschillen op tussen individuen, wat kan leiden tot een verkeerd voedings- en suppletie advies.

Wouter de Jong vertelt in deze workshop waarom het zo belangrijk is om het vetzuurprofiel te meten, gaat in op de verschillen tussen testen in relatie tot wetenschappelijk onderzoek.

Daarnaast wordt er ingegaan op de vraag hoe het kan dat de omega-3/omega-6-balans in orde is en er toch ontstekingen in het lichaam kunnen voorkomen.

Over de spreker

Wouter de Jong studeerde af aan de Haagse Hogeschool voor Voeding en Di√ętetiek. Daarna specialiseerde hij zich in (top)sport, orthomoleculaire voedingsleer, klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) en natuurgeneeskunde. Wouter de Jong heeft zich gespecialiseerd in de effecten van voeding en heeft zich daarbij toegelegd op de spijsvertering, darmproblematiek en alles wat hiermee samenhangt. Wouter geeft regelmatig les, lezingen en presentaties en is een bevlogen spreker. Hij past zijn grote passie voor voeding, sport en ultieme gezondheid zelf dagelijks toe: walk your talk.

www.pro-active-medicine.nl of www.sportengezond.nl