Natura Foundation | Opleiding Integraal Orthomoleculair Therapeut
Cursus

Opleiding Integraal Orthomoleculair Therapeut

We zijn niet voor niets hét kennisplatform in ons vakgebied. Dat vraagt dat we ons educatie-aanbod continu doorontwikkelen; zo ook de opleiding tot Integraal Orthomoleculair Therapeut. Daarmee zorgen we ervoor dat inhoudelijke kennis en de vorm waarin we onze cursisten begeleiden, zo passend en kwalitatief mogelijk blijven. In september 2024 start onze vernieuwde opleiding Integraal Orthomoleculair Therapeut. De exacte data komen binnenkort op de website!

Leer de echter oorzaak van gezondheidsklachten te behandelen in drie interactieve modules:

Integraal Orthomoleculair Adviseur - basis - 8 dagen
Integraal Orthomoleculair Adviseur - gevorderd - 8 dagen
Integraal Orthomoleculair Therapeut - 8 dagen

INTEGRAAL

Op zoek naar de echte oorzaak van de klacht. Wij gaan verder waar de meeste opleidingen stoppen.

Veel orthomoleculaire opleidingen focussen op het natuurlijk behandelen van symptomen, zonder de echte oorzaak aan te pakken. Wij zijn pas tevreden wanneer de oorzaak van de oorzaak is achterhaald. Van hormonale klachten tot vermoeidheidsklachten, van eczeem tot migraine, je zult zien dat elke klacht te herleiden is tot een ultieme oorzaak. Deze integrale kijk op de mens is waar Natura Foundation zich in onderscheidt. Onze overtuiging is dan ook dat alleen wanneer we de échte oorzaak vinden en oplossen, jouw cliënt echt geholpen is.

ORTHOMOLECULAIR

Wetenschappelijke kennis van lichaamsprocessen en stoffen.

Alle kennis in onze therapeuten opleiding is wetenschappelijk onderbouwd. Je leert over de functie en werking van voedingsstoffen en krijgt inzicht in de exacte werking van lichaamssystemen en de werkingsmechanismen. Uiteraard leer je hoe je deze fysiologische processen kunt beïnvloeden. Onze wetenschappelijke basis maakt dat ook veel artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere BIG-geregistreerden onze opleiding volgen.

BEHANDELPLAN

Voeding, beweging en leefstijl. Aanvulling van stoffen die het werkingsmechanisme weer herstellen.

De behandelplannen die je leert opstellen tijdens de opleiding zijn gericht op voeding, beweging, orthomoleculaire suppletie, fytotherapie en andere leefstijlinterventies. Je zult ervaren dat geen enkel behandelplan hetzelfde is en dat er een wereld van mogelijkheden is om jouw clienten te helpen hun gezondheid te bevorderen of te herstellen en te handhaven.