Darmgezondheid, met humus- en fulvinezuur

Humus- en fulvinezuur zijn belangrijke componenten voor plant, dier en mens. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat het gebruik van humus- en fulvinezuur (humussubstanties) verschillende positieve gezondheidseffecten heeft, waaronder een verbeterde darmgezondheid. Humussubstanties hebben een grote bindingscapaciteit, wat onder andere zorgt voor een neutraliserend effect op toxines (82%), geproduceerd door schimmels. Daarnaast absorbeert het zware metalen, nitraat, fluoriden, pesticides en organisch fosfaat in ons lichaam.

In deze workshop gaat Harry de Wild in op hoe humus- en fulvinezuur de natuurlijke kracht in het lichaam activeren en het belang daarvan in relatie tot de darmgezondheid.

Ook komen de kwaliteit, productie en de werking van humus- en fulvinezuur aan bod, ondersteund door wetenschappelijk- en praktijkonderzoek.

Over de spreker
Harry de Wild is een ondernemer pur sang die onderneemt vanuit het grotere geheel, waarbij alles met elkaar verbonden is. Vanuit zijn passie voor de natuur werd zijn interesse gewekt toen hij met de producten humus- en fulvinezuur in aanraking kwam. Hij was verbaasd dat de producten onbekend zijn/waren terwijl er in de literatuur positief over gesproken wordt. Er zijn toen, in samenwerking met een aantal universiteiten en hogescholen, onderzoeken opgestart bij landbouwhuisdieren om deze resultaten uit de literatuur te toetsen. Harry de Wild bevestigt dat veelvuldige studies vanuit China en de voormalige Oostbloklanden meer informatie geven over de werking van humus- en fulvinezuur bij de mens, met name over de invloed op de darmen.