Orthomoleculaire toepassingen binnen de fysiotherapie
Cursus

Deze cursus bestaat uit basiskennis orthomoleculaire principes, voeding met betrekking tot veel geziene klachten binnen een fysiotherapeutische (eerstelijns en tweedelijns) praktijk. De relatie met het bewegingsapparaat, welvaartsziekten, neurologische aandoeningen en orthomoleculaire therapie wordt besproken. Er zullen direct toepasbare orthomoleculaire behandelprotocollen worden gegeven met betrekking tot de onderwerpen artrose, artritis, osteoporose, botbreuken, fibromyalgie en de tweede dag diabetes mellitus type 2, multiple sclerose, neuropathie en herstel van sport gerelateerd peesletsel.

De lesstof zal gaan over het effect van vitaminen, mineralen, bioactieve stoffen en leefstijl op celniveau en daarna van invloed op allerlei aandoeningen. Door ombuiging naar de juiste voedingsstoffen kan er intercellulair een groot verschil gemaakt worden en biedt goede therapiemogelijkheden voor het individu. Voeding is daarbij één van de factoren die de levensomgeving voor de genen bepaalt. Er zal direct toepasbare kennis wordt aangeboden.

Doel van de cursus

Kennisoverdracht en het delen van informatie en eigen inzichten, om de aanwezige professionals te ondersteunen bij de begeleiding van hun eigen cliënten. Na het volgen van de cursus heeft u voldoende handvatten om uw cliënten verandering in leefstijl- en voeding te kunnen adviseren en begeleiden met behulp van op het gebied van veel voorkomende ziekten en aandoeningen.

Na het volgen van deze cursus heeft u een gespecialiseerde kennis over orthomoleculaire toepasbaarheid binnen de fysiotherapie en kunt u cliënten met deze problematiek op verschillende manieren hulp bieden en coachen. Deze cursus maakt het mogelijk om in twee dagen een nieuw specialisme te integreren in uw paramedische praktijk.

Wat kunt u verwachten?

Twee lesdagen van 9:30 tot 17:00 uur. De tweedaagse cursus zal bestaan uit een korte inleiding in de orthomoleculaire therapie en er zal praktische oplossingen worden aangeboden bij de veel voorkomende klachten in de fysiotherapeutische praktijk zoals neurologische klachten, DM type 2, artrose, artritis, fibromyalgie, botbreuken, hart- en vaataandoeningen, MS en sport gerelateerde klachten.

Meerwaarde praktijk

Door aanvulling van orthomoleculaire adviezen te geven binnen een fysiotherapeutische behandeling, zoals van juiste voeding, een gezonde leefstijl en suppletie kan het maximale uit de behandeling gehaald worden.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Doelgroep

Deze cursus is gericht op fysiotherapeuten.

Vooropleiding

HBO Beroepsopleiding Fysiotherapie of ten minste Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd)

Opleidingsniveau

HBO

Accreditatie

Volgens het KNGF heeft de inhoud van de nascholing onvoldoende betrekking op het domein van de fysiotherapeut. Deze cursus is geaccrediteerd door de KTNO (BATC, VBAG, LVNG).

Docent(en): 

Financiëel

Kosten: 
€ 250.00
  • Exclusief 21% BTW, € 302,50 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee, gezond lunchbuffet en lesmateriaal