Hulptechnieken voor diagnostiek, testen en corrigeren
Cursus

De hulpvraag en de klachten en symptomen waarmee de patiënt komt, verwijzen vaak naar een meer complexe problematiek, waar verschillende aspecten bij betrokken zijn.

Als therapeut moet je proberen tot een of meerdere werkdiagnosen te komen, waar dan een behandelplan uit voortkomt. Maar waar ligt de prioriteit in de problematiek? En hoe bepaal je de volgorde in de behandeling? Kun je zelf actief zaken ‘corrigeren’?

Doel van de cursus

De cursus heeft tot doel de therapeut te voorzien van gereedschap en oefening om de cliënt als eenheid te benaderen en te behandelen.

Wat er in de cursus aan bod komt

In deze cursusdag maak je kennis met enkele praktische hulptechnieken:

  • De basisprincipes van spiertesten, ofwel toegepaste kinesiologie. Met deze principes leer je waar de prioriteit van het probleem van je cliënt ligt: structureel (botten, gewrichten, etc.) , chemisch (voeding, vertering, deficiënties), psycho-energetisch (stress, elektromagnetisch) of vocht-circulatoir. Een hernia diafragmatica b.v. kan puur met de anatomie te maken hebben, maar vaak ook met emoties. Met de spiertesten kun je verder ook voedselovergevoeligheid testen, en de keuze en dosering van supplementen voor je cliënt.
  • Leren kijken naar de relatie tussen de lichaamshouding van de cliënt en allerlei klachten. De stand van voeten, bekken, wervelkolom en schedel vertelt veel. Een bekkenscheefstand bijvoorbeeld kan te maken hebben met maagklachten, maar ook met gebitsproblemen. Ook de steunweefsels spelen hier een belangrijke rol in.
  • Achtergrond van en eenvoudige manipulatietechniek voor correctie van enkele veel voorkomende problemen:
  • vastzittend bekken (sacroiliacale fixatie)
  • dysfunctionele klep van Bauhini (ileocoecale ‘klep’)
  • hernia diafragmatica (middenrifbreukje)
  • EFT (Emotional Freedom Technique) als zelfhulpmethode om emotionele zaken los te laten.

Van alle hulptechnieken worden casussen besproken.

Daarnaast worden alle technieken gedemonstreerd en met elkaar geoefend.

Kom voor dit doel in gemakkelijke kleding!

Wat kunt u verwachten

Na de cursus ben je in staat om de klachten en symptomen van de cliënt overzichtelijk te duiden en een passende volgorde in het behandelvoorstel aan te brengen.

Hierin kun je individueel afgestemde voeding en suppletie inpassen.

Je bent in staat om op verantwoorde wijze enkele veel voorkomende 'anatomische' problemen te herkennen en middels manuele correctie te verbeteren.

Je bent in staat om waar nodig en gewenst, de cliënt te helpen emotionele lading van klachten en symptomen los te laten.

Voor wie bedoeld

Deze cursus is bedoeld voor mensen die in het professionele veld werkzaam zijn zoals: natuurgeneeskundige-, orthomoleculaire- voetreflexzone- therapeuten, acupuncturisten, podologen, kinesiologen, maar ook stresscounselors of andere professionals.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Vooropleiding

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig

Accreditatie

KTNO (BATC, VBAG, LVNG) geaccrediteerd. Voor speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Financiëel

Kosten: 
€ 150.00
  • Exclusief BTW
  • Inclusief lesmateriaal, koffie, thee en een gezond lunchbuffet